toplum – Daghan.com – Gerekirse YAZARım https://daghan.com Teknoloji, sosyal medya, veri merkezi (datacenter) üzerine Sun, 20 Dec 2020 15:54:20 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.3 https://daghan.com/wp-content/uploads/2020/06/logo.ico toplum – Daghan.com – Gerekirse YAZARım https://daghan.com 32 32 2014’den memnun kalmadım, iade edebiliyor muyum? https://daghan.com/toplumsal-hissizlik.dgn https://daghan.com/toplumsal-hissizlik.dgn#respond Tue, 04 Feb 2014 17:27:56 +0000 https://www.daghan.com/?p=2665 Noel babanın bıçaklanması üzerinden 40 gün geçti, 2014 yılının ilk ayı bitti ama bu yeni yıl pek arzu edilen keyfi vermedi. Halbuki sıkıştırılmış, konsantre ülke gündemi ne de güzel oluyor. Bir de gündemden overdose olmasaydık iyiydi…
Bu aşırı yüklemeye sebep elbetteki siyaset ve yaklaşan seçimler. Oyu verecek halk olunca, her tür sosyal faaliyet halk üzerinde deneniyor. Türk halkı durmadan anket cevaplıyor, beyninin içi dolup, dolup boşaltılıyor.  Seçilen için katılım önemli.  Ne de olsa son on yıldaki tüm seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde, “Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi!”
Yeni yılın ilk anından bugüne, olan biteni bir listeleyeyim dedim, atladığım olur, alınan olur diye korktum vazgeçtim! Zaten toplum olarak bu yılki gripten daha beter bir hastalık ile mücadele ediyoruz…

Adını sen koy: “Toplumsal Hissizlik”

Acaba sizde bu hastalıktan muzdarip misiniz? Hemen dergi anketleri modeli iki dakikada teşhisi koyalım. Doktor parası cebinizde kalsın.
[unordered_list style=”green-dot”]

  • 1.Gün: Yeni gündeme karşı bünyede aşırı tepki. Kişide tansiyon yükselmesi, kalp çarpıntısı. Özellikle de “Alayına isyan” ruh hali.
  • 2.Gün: Konu televizyonlarda ve ana medyada yayınlanabilecek nitelikteyse (sansürlenmiyorsa) televizyondaki “konuşan kafa” programlarına çay/kahve, zevke göre çerez eşliğinde izleyici olarak katılma mecburiyeti hissetmek.
  • 3.Gün: Konunun tarihsel gelişimi, Adem ile Havva’dan günümüze konu hakkında derinlemesine araştırma sonuçlarının beyine pompalanması. Sonuçta kişide algıların kapanması ile guru seviyesinde derin bilgilere sahip olduğuna kanaat getirme hali.
  • 4.Gün: Aşırı bilgilenme neticesinde doğru ile yanlışı ayırt edememe. Özellikle karşıt görüştekilere olmak üzere çemkirme, hakaret, dediğim dedik çaldığım düdük ruh hali.
  • 5.gün: Bir gün önce harcanan aşırı fiziksel güç nedeniyle “Alayına isyan” ruh halinin terk edilerek, bireyin bu konuda misyonunu tamamladığına dair fikrin oluşması. Konunun türüne göre “Ya bizim adam bu işleri yapmaz.”, “Bu işler hep lobinin, kobinin, sermayenin işi. “,”Bunlar hep illuminati” ve “Olay olduysa da banamı oldu? Ben üzerime düşeni yaptım.” ruh haline geçiş.
  • 6.Gün: Hastalığın son evresinde beyinde gerçekleşen soft reset ile köşe bucak bir temizlik, sürecin sonlanması ve “Yauu Acun’u aç da izleyelim…” iklimine dönüş.

[/unordered_list]
Eğer siz de bu süreçleri durmadan yaşıyor ve bu sizi şaşırtmıyorsa, siz kronik bir “Toplumsal Hissizlik” hastasısınız. Maalesef hastalık kronikleştikten sonra oluşturduğu tahribatın telafisi ve tedavisi Türkiye’de yok… Ya bu arada bunları bırakında yeni iPhone 6 Eylül ayında piyasaya çıkacakmış?!?!

]]>
https://daghan.com/toplumsal-hissizlik.dgn/feed 0